מתי כדאי לפנות לפסיכולוג ילדים
Our core sectors of expertise are professional services, financial services markets, technology and outsourcing.
בדרך כלל הורים פונים לפסיכולוג כאשר קיימת דאגה ביחס לתפקודו של הילד בתחום אחד או יותר בחייו. לעיתים, הגננת, ההורים או קרובי משפחה המכירים את הילד חשים כי קיים קושי, מצוקה או עיכוב ביחס לגילו של הילד.
אתגרים בתחום ההתנהגותי. ישנם ילדים המגלים קשיים התנהגותיים בבית ו/או בגן, כגון: קושי בדחיית סיפוקים, סף תסכול נמוך, קושי לקבל סמכות, נטייה להתפרצויות זעם ולסרבנות, קשיים בהתמדה בפעילויות שונות, קשיים בתחום האכילה, השינה ובתחום החינוך לנקיון.
אתגרים בתחום הרגשי. ילדים שונים מביעים פחדים וחרדות, קשיי פרידה מההורים, קנאה חריפה באחים, שינויים קיצוניים במצב רוח, קושי לחוש שייך, מובן ואהוב בקרב המשפחה ועוד.
אתגרים בלמידה ו/או בהבנה. ילדים שנראה כי יש ספק לגבי אופן התפקוד האינטלקטואלי ביחס לגילם, בתחום אחד או יותר. מומלץ לערוך אבחון פסיכולוגי התפתחותי המאפשר להבין האם קיים עיכוב או קושי ולמקד את תחומי החוזק והחולשה של הילד. בתום האבחון ניתנות המלצות לטיפול ובמידת הצורך לסיוע או למסגרת חינוכית מתאימה.
אתגרים בתחום החברתי. ילדים בגילאי 3-4 ומעלה מפתחים בהדרגה מיומנות חברתית המאפשרות להם יצירה ושימור של קשרים עם בני גילם. ישנם ילדים אשר מתקשים בכך, ולא מצליחים ליצור קשרים חברתיים. חלק מהילדים נוהגים בתוקפנות רבה מדי, וחלקם מופנמים ונמנעים מקשר חברתי. חשוב להבין את מקור הקושי ולסייע לילד לשכלל ולהתאמן בשיפור היכולת החברתית.
מצבי טראומה ומשבר. ילדים נוטים להגיב ולהיפגע בעקבות משבר בחיי המשפחה כמו: גירושין, תאונה, פציעה, פרידה ממושכת או מוות במשפחה.